preskoči na sadržaj

Strukovna škola Gospić

 

PRAKSA ZA EUROPSKO SUTRA

 

Strukovnoj školi Gospić odobren je projekt „ Praksa za europsko sutra“ u sklopu programa Erasmus+, ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 59.538,00 eura. Partner u projektu je tvrtka Vitalis Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH. U sklopu projekta, učenici smjerova ekonomist i tehničar za računalstvo imaju priliku ići na stručnu praksu u tvrtku Vitalis u grad Schkeuditz u blizini Leipziga-a (Njemačka). Tijekom mobilnosti učenici će se usavršavati i obavljati stručnu praksu u specijaliziranoj tvrtki i školskoj radionici. Bit će stalno nadzirani i praćeni od strane nastavnika-pratitelja i mentora-stručnjaka iz radionice. Ukupno trajanje osposobljavanja će biti tri tjedna i to od 7. veljače. – 27. velječe 2021. godine. 

Programi na koje se upućuju su WebDesigns/Networks za tehničare za računalstvo te Paperless Office za ekonomiste. Očekivani ishodi učenja za ekonomiste jesu: poznavati organizacijske i pravne oblike poslovnih aktivnosti, poznavati i primijeniti metode izračuna cijene, izraditi poslovni plan, poznavati pravila zapošljavanja osoblja i povezanih troškova, kreirati jednostavne baze podataka, poznavati pravila čuvanja tehničke dokumentacije, izračunati troškove poslovanja, kreirati profesionalne internetske profile te kreirati automatizirane dokumente. Od polaznika programa tehničar za računalstvo očekuju se sljedeći ishodi: poznaje projektnu dokumentaciju, poznaje osnovne programske strukture, poznaje osnove HTML i CSS programiranja - izrada web prezentacija, priprema digitalne materijale za multimedijske projekte, poštuje pravila i određuje metode i tehnike snimanja materijala u digitalni oblik, odabire softver za izradu grafike, animacija i specijalnih efekata, poštuje pravila i primjenjuje tehnike izrade grafike, animacija i posebnih efekti, zna i može koristiti programe za stvaranje i obradu grafike, izvodi grafičke dizajne koristeći specijalizirani softver, u mogućnosti je odabrati sredstva i medije oglašavanja, ovisno o svojoj funkciji i može procijeniti kvalitetu izvršavanja dodijeljenih zadataka. Učenici će ovim putem dodatno razviti svoje profesionalne vještine te socijalne i jezične kompetencije.

 

 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Strukovna škola Gospić / Budačka 24, HR-53000 Gospić / www.ss-strukovna-gospic.skole.hr / ured@ss-strukovna-gospic.skole.hr
preskoči na navigaciju