preskoči na sadržaj

Strukovna škola Gospić

 

SAMOVREDNOVANJE ŠKOLE

 

Škola će provoditi samovrednovanje za ključna područja u skladu s odredbama Zakona o strukovnom obrazovanju.

Samovrednovanje Škole prati i vrednuje Povjerenstvo za kvalitetu (u daljem tekstu: Povjerenstvo), prema uputama Agencije.  Povjerenstvo imenuje Školski odbor.

Povjerenstvo ima 7 članova, i to:

-          4 člana iz reda nastavnika i stručnih suradnika na prijedlog Nastavničkog i     Odgajateljskog vijeća

-          1 člana iz reda dionika na prijedlog Osnivača

-          1 člana iz reda učenika/polaznika na prijedlog učenika/polaznika

-          1 člana iz reda roditelja na prijedlog Vijeća roditelja.

Povjerenstvo do kraja rujna za proteklu školsku godinu izrađuje izvješće, koje dostavlja Školskom odboru i Agenciji.

 

PRIJEDLOG I IZBOR KANDIDATA

Prijedlog kandidata za članove Povjerenstva iz reda nastavnika i stručnih suradnika utvrđuje se na sjednici Nastavničkog vijeća, a izbor se vrši javnim glasovanjem (dizanjem ruku). Kandidate za člana Povjerenstva iz reda nastavnika i stručnih suradnika mogu predlagati svi nazočni članovi  na sjednici Nastavničkog vijeća. Svaki nastavnik i stručni suradnik može sam istaknuti svoju kandidaturu. Predlaže se najmanje četiri kandidata. Glasovanje je pravovaljano ako mu je pristupila natpolovična većina članova Nastavničkog vijeća. Osnivač Škole dužan je dostaviti Školskom odboru prijedlog jednog člana Povjerenstva iz reda sudionika najkasnije 30 dana prije isteka mandata članova Povjerenstva. Ravnatelj je dužan obavijesti Vijeće roditelja o potrebi izbora jednog roditelja  za predstavnika roditelja, kao i Vijeće učenika/polaznika o potrebi izbora jednog učenika/polaznika u Povjerenstvo. Prijedlog jednog kandidata za člana Povjerenstva iz reda roditelja utvrđuje se na sjednici Vijeća roditelja. Prijedlog jednog kandidata za člana Povjerenstva iz reda učenika/polaznika utvrđuje se na sjednici Vijeća učenika/polaznika. Odlučivanje o prijedlozima za članove Povjerenstva vrši se javnim glasovanjem.

 

MANDAT ČLANOVA POVJERENSTVA

Mandat svim članovima za kvalitetu traje 3 godine, a teče od dana konstituiranja. Članu Povjerenstva imenovanom iz reda roditelja i učenika/polaznika, mandat je vezan za status redovitog učenika, te traje do 31. kolovoza tekuće školske godine u kojoj je prestao status redovitog učenika u Školi. Članovi Povjerenstva mogu biti ponovo imenovani.

 

IZBOR PREDSJEDNIKA I ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA

Predsjednik i zamjenik predsjednika Povjerenstva, biraju se na 3 godine. O kandidatima za  predsjednika i zamjenika predsjednika članovi Povjerenstva glasuju javno.

 

RAZRJEŠENJE ČLANOVA I RASPUŠTANJE POVJERENSTVA

Prijedlog za razrješenje člana Povjerenstva pokreće Povjerenstvo ili tijelo koje ga je imenovalo, a o razrješenju odlučuje Školski odbor. Odluku o raspuštanju Povjerenstva donosi Školski odbor u primjerenom roku.

 

                                                                         (STATUT STRUKOVNE ŠKOLE GOSPIĆ)

 

 

 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Strukovna škola Gospić / Budačka 24, HR-53000 Gospić / www.ss-strukovna-gospic.skole.hr / ured@ss-strukovna-gospic.skole.hr
preskoči na navigaciju