preskoči na sadržaj

Strukovna škola Gospić

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PRAVILA PONAŠANJA U VIRTUALNIM UČIONICAMA
Autor: Administrator , 6. 4. 2020.

Drage učenice i učenici!

Ovim putem sve pozivamo na pristojno, primjereno ponašanje te virtualni bon-ton

Na temelju preporuke  Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka 16. 03. 2020. i u našoj školi je započelo održavanje nastave na daljinu. Nakon priprema i organizacije virtualnih učionica (ponedjeljak i utorak) od srijede 18. 3. 2020. krenulo se u potpunosti s održavanjem nastave na daljinu. To znači da su ravnatelj, nastavnici, stručni suradnici i učenici započeli s komunikacijom unutar virtualnih zbornica i virtualnih razreda. Sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanje svi učenici i djelatnici škole koji sudjeluju u provedbi nastave na daljinu su se aktivirali na sljedećim platformama: www.office365.skole.hr (za Office 365 i aplikaciju Microsoft Teams) i www.aktivacija.skole.hr (za Google G suite for education i aplikaciju Google Classroom). Na obadvije platforme se prijavljuje svojim aai@edu korisničkim oznakama i lozinkama (ime.prezime@skole.hr).


Budući da smo svi zatečeni ovom iznimnom situacijom molimo učenike i roditelje za razumijevanje i suradnju kako bismo zajedno iz svega izvukli najviše i najbolje što možemo u danom trenutku. Virtualno okruženje iziskuje dodatne izazove za sve nas, a prije svega nužno je uspostaviti primjerenu i učinkovitu komunikaciju zasnovanu na međusobnom poštovanju, primjerenom rječniku, uvažavanju različitosti i nepostojanju bilo kojega oblika diskriminacije.

Kako bi svima bilo lakše i ugodnije izvršavati svoje zadatke i dužnosti potrebno je usuglasiti pravila kojih ćemo se obostrano pridržavati. Dakle, u virtualnoj učionici vrijede pravila koja inače vrijede i u našim stvarnim učionicama. Prisustvovanje nastavi na daljinu je obavezno, što znači da učenici trebaju redovito pohađati nastavu u virtualnim učionicama te izvršavati svoje zadatke.

Prilikom svakodnevnih izvršavanja vaših školskih obaveza u virtualnim učionicama nužno je da se pridržavate sljedećih pravila:

Školske obaveze/aktivnosti učenika

  • Redovita prisutnost u virtualnoj učionici – iako smo u virtualnim učionicama i dalje vrijedi obaveza opravdavanja izostanka iz virtualne učionice putem ispričnice od strane roditelja koju će uputiti razredniku (vašu prisutnost moguće je pratiti u sustavu učenja na daljinu). Svaka neaktivnost učenika koja traje dulje od 24 sata vodi se kao izostanak s nastave te ju je potrebno opravdati. Za neopravdane sate izriču se pedagoške mjere prema Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.
  • Uvažavanje postavljenih rokova.
  • Svaka aktivnost u virtualnoj učionici se bilježi u rubrici Aktivnost. Razrednik će nakon svakog radnog dana provjeriti učeničku aktivnost u virtualnoj učionici.
  • Redovito trebaš pratiti obavijesti i upute koje ti šalju razrednici i/ili nastavnici.

 

Komunikacija između učenika te  učenika i nastavnika

 

  •  Svi neprimjereni sadržaji, vrijeđanje i nasilje su najstrože zabranjeni te će zbog toga učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.
  • Unutar virtualne učionice objavljujte isključivo samo one sadržaje koji su vezani uz nastavu i koje od vas traže nastavnici.
  • Datoteke služe za razmjenu nastavnih materijala u tekstualnom ili multimedijskom obliku. Svaki nastavnik će odrediti pravila za organizaciju datoteka, a svi se učenici tih pravila moraju pridržavati.
  • Ne pokrećite međusobnu komunikaciju (dopisivanje) unutar virtualne učionice, osim ako vas na to nisu uputili nastavnici ili imate nejasnoća vezanih uz nastavu.
  • Svi zadaci (npr. domaće zadaće) koje objavljujete trebaju biti isključivo rezultat vašeg rada, a ne prepisani i/ili preuzeti s Interneta.

 Chat/ čavrljanje

  • Čavrljanje (chat) između učenika u virtualnoj učionici se ne preporuča, a ako postoji, ne smije sadržavati neprimjerene sadržaje, vrijeđanje i nasilje jer će u tom slučaju učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.

 

Molimo vas da pažljivo pročitate navedena pravila te da ih se i pridržavate. Imajte na umu da će svaki oblik neprimjerene komunikacije i/ili ponašanja biti zabilježen te će za posljedicu imati postupanje u skladu s Pravilnikom o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. Isto tako, nadamo se da neće biti potrebe za izricanjem pedagoških mjera jer vjerujemo u vas da ste odgovorni mladi ljudi koji su svjesni okolnosti. U skladu s tim maksimalno ćete se angažirati i poštivati pravila ponašanja u virtualnoj učionici, a svakim sadržajem kojeg postavite donijeti neku vrijednost drugima u razrednoj i školskoj zajednici.

Nadalje, skrećemo vam pažnju da redovito pratite obavijesti na stranici škole  gdje ćemo pravovremeno objavljivati sve potrebne informacije i  upute.  Za sve nejasnoće na koje budete nailazili u svom radu slobodno se  možete obratiti razredniku, nastavniku ili stručnom suradniku, naravno ovisno o problemu kojeg imate.

 

Svima želimo puno uspjeha u nastavi na daljinu i nadamo se da ćemo timskim radom ostvariti zajednički cilj – uspješan završetak i ove školske godine.

                                                                         

                                                                             Pedagoginja:

                                                                               Maja Rukavina, prof.

 

Napomena: iako se navedeni sadržaj prvenstveno odnosi na učenice i učenike pozivamo da ih pročitaju i roditelji/staratelji te potom razgovaraju o navedenim pravilima s djecom.            

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju